Avui toca un postre típic de les pastisseries! el pastis de llimona gelat, amb base de pa de pessic. Però com que a casa només se'n menja el Sergi, ho he fet en pots de iogust i terrines petites, com si fos una mousse gelada.
Està bo, tot i que per preferir molt millor el pastís de maduixes naturals , però aquest també és refrescant! estic pensant de provar de fer-lo amb mandarines o taronges. Deu quedar boníssim també...
Us en deixo la recepta:
Ingredients:
-4 o 5 llimones
-400 ml de nata per muntar (35% matèria grassa)
-100 g de sucre
-5 fulls de gelatina neutra
a més a més, una rodanxa de pa de pessic
Preparació:
Cobriu la base d'un motlle desmuntable per a pastissos amb una llesca fina de pa de pessic.
Dins d'un recipient amb aigua freda, remulleu els fulls de gelatina durant uns quants minuts, fins que s'estovin.
Feu el suc de les llimones i, en un cassó, escalfeu-lo ben calent amb el sucre.
Fora del foc afegiu-hi els fulls de gelatina escorreguts. I remeneu una mica per tal que es desfacin. Deixeu refredar una mica.
Mentrestant munteu la nata, molt freda de la nevera, amb l'ajuda d'una batedora elèctrica de varetes, fins que adquireixi consistència.
Seguidament, afegiu la nata en dos cops al suc de llimona amb gelatina, que no haurà d'estar calent, només tebi.
Ompliu el motlle i disposeu el pastís a la nevera fins que qualli, durant una hora aproximadament!
Molt bon profit!
diumenge, 22 de maig del 2011
dissabte, 30 d’abril del 2011
Bunyols de l'Empordà!
Feia temps que buscava una recepta de bunyols (o brunyols quan no són tots perfectes) que fos fàcil de fer. N'havia provat una, i la veritat és que no em van sortir molt bé...Navegant vaig trobar una recepta de Bunyols de l'Empordà que és força senzilla i que a més a més surten boníssim!
Ara, us he de reconèixer dues coses....la primera és que les proporcions de farina són orientatives, ja que en els dos casos (primera massa, i segona massa) n'he hagut d'afegir més. I la segona, i la més important...que tot i que segons la recepta, hi havia per fer bunyols per quatre persones...a mi me n'han sortit moltíssims, i encara he hagut de congelar la meitat de la massa. Ara, tot es relatiu suposo.
Us deixo la recepta!
Ingredients:
per a la primera massa:
-125g de farina (jo al final n'he hagut d'afegir una mica més)
-50 g de llevat de forner
-1/2 got petit d'aigua tèbia
per a la segona massa:
-500 g de farina (ja veureu si en falta o en sobra)
-100 g de sucre (per rebossar al final els bunyols)
-1/2 got petit de llet
-5 ous
-la ratlladura d'una llimona
-1 copa d'anís
-sal
a part jo hi he afegit una mica d'anís verd en gra picat al morter (matafaluga)
Preparació:
Per preparar la primera massa, barrejar la farina amb l'aigua i el llevat. Amassar-la amb les mans fins que sigui flexible. Quant més s'amassi millor.
Donar-li forma de bola, deixar-la en un lloc temperat perquè la massa fermenti. Ha d'augmentar el doble del seu volum.(aproximadament uns 10 min)
Per preparar la segona massa, barrejar la massa anterior amb els ous, la llet, una mica de sal, la ratlladura d'una llimona i la copa d'anís. En aquest punt hi he afegit la matafaluga.
Incorporar la farina fins que la massa es desenganxi de les mans. Una vegada treballada, tornar a deixar en repós. (aproximadament una mitja hora)
Agafar petites porcions de pasta, donar-li forma cilíndrica d'uns 8 cm. de llarg i ajuntar els extrems donant-li forma de rosquilla.
Fregir els bunyols en abundant oli calent (per evitar que se us cremi, podeu afegir-hi la pell d'una taronja o llimona, i anar-la canviant a mesura que es vagi torrant). Posar sobre un paper de cuina per a que absorveixi l'oli. Rebossar-los amb el sucre.
Segons la recepta, la recomanació és que us mengeu els bunyols calents, però freds també estan boníssim!
Apa, que els disfruteu!
Ara, us he de reconèixer dues coses....la primera és que les proporcions de farina són orientatives, ja que en els dos casos (primera massa, i segona massa) n'he hagut d'afegir més. I la segona, i la més important...que tot i que segons la recepta, hi havia per fer bunyols per quatre persones...a mi me n'han sortit moltíssims, i encara he hagut de congelar la meitat de la massa. Ara, tot es relatiu suposo.
Us deixo la recepta!
Ingredients:
per a la primera massa:
-125g de farina (jo al final n'he hagut d'afegir una mica més)
-50 g de llevat de forner
-1/2 got petit d'aigua tèbia
per a la segona massa:
-500 g de farina (ja veureu si en falta o en sobra)
-100 g de sucre (per rebossar al final els bunyols)
-1/2 got petit de llet
-5 ous
-la ratlladura d'una llimona
-1 copa d'anís
-sal
a part jo hi he afegit una mica d'anís verd en gra picat al morter (matafaluga)
Preparació:
Per preparar la primera massa, barrejar la farina amb l'aigua i el llevat. Amassar-la amb les mans fins que sigui flexible. Quant més s'amassi millor.
Donar-li forma de bola, deixar-la en un lloc temperat perquè la massa fermenti. Ha d'augmentar el doble del seu volum.(aproximadament uns 10 min)
Per preparar la segona massa, barrejar la massa anterior amb els ous, la llet, una mica de sal, la ratlladura d'una llimona i la copa d'anís. En aquest punt hi he afegit la matafaluga.
Incorporar la farina fins que la massa es desenganxi de les mans. Una vegada treballada, tornar a deixar en repós. (aproximadament una mitja hora)
Agafar petites porcions de pasta, donar-li forma cilíndrica d'uns 8 cm. de llarg i ajuntar els extrems donant-li forma de rosquilla.
Fregir els bunyols en abundant oli calent (per evitar que se us cremi, podeu afegir-hi la pell d'una taronja o llimona, i anar-la canviant a mesura que es vagi torrant). Posar sobre un paper de cuina per a que absorveixi l'oli. Rebossar-los amb el sucre.
Segons la recepta, la recomanació és que us mengeu els bunyols calents, però freds també estan boníssim!
Apa, que els disfruteu!
diumenge, 27 de març del 2011
Pastís de mousse de crema catalana
Buff...quin títol més llarg...però si, feia temps que volia fer alguna cosa diferent amb la crema catalana...i per internet vaig trobar la recepta d'una mousse de crema catalana sobre brownie de xocolata, Cuina per llaminers, però volia fer el meu pastís sense barrejar xocolata amb la crema, sinò que fos un pa de pessic "neutre" i que el que més importés fos la mousse...
Total, que la meva amiga Bàrbara, de Casa Aliaga, em va dir que tenia una super recepta de mousse de crema catalana brutal, totalment professional, d'un gran cuiner de postres molt reconegut, i que tunejant-la una mica amb fulles de gelatina podriem aconseguir un gran pastís de crema catalana.
El resultat va ser espectacular! Ara, vaig trigar 3 dies en fer-los, perquè s'han de respectar els temps d'infusió i repós dels aliments. Però no cal dir que a la meva familia li va encantar (el vaig fer per celebrar el Sant del meu pare que es diu Josep).
Us en deixo la recepta:
Ingredients:
una base de pa de pessic (jo vaig fer el pa de pessic típic de les mones de pasqua)
500g de nata
100 g de llet
80g de sucre
1 pell de llimona
1 branca de canyella
50 g de rovells d'ou
5 fulls de gelatina (de 2 g cadascuna)
Preparació:
El primer pas és infusionar la llet i la nata amb la llimona i la canyella. I deixar-la referedar en infusió 12 hores. Colar-la.
Caramelitzar el sucre en sec fins que comenci a fer espuma per les vores, rebaixar-lo amb la infusió previament calentada, afegir-ho sobre els rovells d'ou i coure a 86º C (és a dir coure-ho sense que arribi a bullir). Colar-ho, afegir-hi les 5 fulles de gelatina previament mullades en aigua freda, remenar fins a la seva completa dissolució i refredar. Deixar en repós durant 24 h, ja que la nata escalfada no monta.
Passades 24 hores, muntar la barreja, que haurà quedat amb textura de gelatina. I colocar dintre d'un motlle, on a sota hi haurem posat el pa de pessic.
Us adjunto unes fotos, de com queda en forma de gelatina, i després de muntar-la.
Quan ja ho tingeu tot bé colocat al motlle (que sigui d'aquests fets amb una tira de plàstic transparent per poder desmotllar bé) deixeu el pastís al congelador unes 6 hores. I abans de servir-lo espolvoregeu per sobre canyella molta. Atenció! no ho cremeu (gran consell de la Bàrbara) perquè us baxarà la mousse!
Apa, que la disfruteu!
diumenge, 20 de març del 2011
Lioneses!
L'altre dia vaig provar de fer les lioneses de la Carbó! S'ha de dir que la primera fornada se'm va desinflar tota només treure-la del forn...però...la segona va aguantar! això si, vaig haver-ho de deixar una mica més estona del què posava la recepta...ja ho diuen, que "cada forn és un món"!
Us deixo una imatge de les meves primeres lioneses! que crec que no seràn les úniques, però seguríssim que són millorables. Caldrà seguir practicant!
Us deixo una imatge de les meves primeres lioneses! que crec que no seràn les úniques, però seguríssim que són millorables. Caldrà seguir practicant!
dissabte, 26 de febrer del 2011
Galetes de vainilla
El dia 14 de febrer, tot i que nosaltres no celebrem Sant Valentí, se'm va acudir provar de fer unes galetes de vainilla. Recordo que quan era petita, la meva àvia anava al poble (pel Priorat) i ens portava una capsa plena d'unes galetes gegants amb gust a vainilla, que tenien forma de cor, trèbol...i que estaven rebossades de sucre. Aquestes s'hi assemblen bastant, encara que a la recepta posava que les havia de fer amb sucre llustre, però com que recordava que les que ens portava la meva àvia eren més "dures" les vaig fer amb sucre normal. Segur que amb sucre llustre queden més fines, però així també estaven bones.
Al meu xurri li van encantar, vaja, crec que se'n va menjar una capsa plena en 3 dies...n'he de tornar a fer!
Aquí us deixo la recepta (teoricament el nom és cors de vainilla).
Ingredients:
225g de farina
150g de mantega trocejada
125g de sucre llustre
1 culleradeta d'extracte de vainilla (jo hi vaig posar vainillina)
sucre llustre per decorar
Preparació:
-Tamissar la farina en un bol gran, afegir la mantega i treballar amb els dits fins a obtenir la consistencia de pa ratllat.
-Afegir el sucre llustre i l'extracte de vainilla, i amassar amb les mans fins a obtenir una pasta ben ferma.
-Extendre la pasta sobre una superfície enfarinada fins que tingui uns 2,5 cm de gruix. Tallar amb tallapastes de cors, o del que volgueu les galetes. Aprofitar les parts que sobren per tornar a fer el procés i tallar més galetes.
-Posar les galetes sobre una safata de forn prèviament preparada (amb paper de forn, o mantega i farina), separades entre elles.
-Coure al forn precalentat a 180ºC uns 15-20 minuts (depenent de com siguin de grans les galetes) o fins que es quedin una mica daurades per sobre.
-Deixar que les pastes es refredin. Espolvorejar-les amb sucre llustre.
També podeu posar-hi colorant d'aliments per donar una mica de color a les pastes.
Que les disfruteu!
Brownie de xocolata blanca
Bufff...quants de temps feia que no escrivia en el blog...i el que és més greu...feia mooolt de temps que no intentava fer cap recepta nova...m'havia estancat, amb el pastís de maduixes natural i quatre receptes més...
El cas és que aquest gener, en Pep Nogué, al curs de cuina del Bon Preu va presentar una recepta interessant, un brownie de xocolata blanca! i com que és la meva debilitat (la xocolata blanca vaja) vaig intentar fer-lo. La llàstima és que no vaig fer la cobertura que recomanva i em va quedar una pasta de xocolata blanca bastant dura a sobre, però estava boníssim.
en passo la recepta (l'original d'en Pep portava mandarines, però les vaig ometre).
Ingredients:
Per al brownie:
50g de rovells
120g de cobertura de xocolata blanca fossa (gràcies a la Bàrbara). Si és xocolata negra hauriem d'afegir uns 30-35g de sucre
120g de mantega pomada
80g de clares
72g de farina tamissada
Per la crema de iogurt i xocolata blanca:
100g de iogurt grec
30g de cobertura de xocolata blanca fosa
Preparació:
-Barregeu els rovells amb la cobertura de xocolata blanca fosa.
-Munteu la mantega amb les varetes elèctriques fins que quedi blanquinosa i esponjosa.
-A part, munteu les clares a punt de neu
-Mescleu els rovells amb xocolata i afegiu la mantega delicadament.
-Incorporeu en dues vegades les clares muntades a punt de neu. Al final incorporeu la farina i mescleu delicadament (amb una llengua de sota cap a dalt, per evitar que perdin l'esponjositat que tenien).
-Poseu en un motlle prèviament enfarinat(mantega + farina per evitar que s'enganxi per les parets), una capa d'aproximadament mig centímetre de la crema de iogurt i després avoqueu-hi la massa del brownie.
-Coeu a 180º durant uns 20 minuts.Una vegada cuit, traieu-lo del motlle i poseu-lo en una safata.
Per la crema de iogurt:
-Barregeu la xocolata blanca amb el iogurt i reserveu.
Que vagi de gust!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)