dimecres, 2 de juliol del 2014

Pastís de mousse de llimona amb cobertura d'albercoc

Al Febrer (si si, ja sé que som al Juliol...) el meu nen va fer un anyet! Per celebrar-ho volia fer un pastís que ell també pogués provar...i em vaig decidir per un pastís típtic de Mousse de Llimona amb una cobertura suau d'albercocs. Un èxit total, té molta presència, és fàcil de fer i està boníssim! No cal dir que de cobertura podeu posar el què volgueu, taronja, maduixa....

Ingredients:
4 o 5 llimones
400 ml de nata per muntar (35% de matèria grassa)
100g de sucre
5 fulls de gelatina

Per la base:
175g de galetes
100g de mantega
1 cullerada de sucre

Per la cobertura:
1 pot de confitura d'albercoc
2 fulls de gelatina neutra
50 ml d'aigua

Per la base escalfem el forn a 180º (dalt i baix), triturem les galetes (millor si tenim un robot de cuina) i les barregem amb el sucre i la mantega fosa (al microones).
Col·loquem la massa al fons d'un motlle de base desmuntable i l'aixafem una mica amb una cullera. L'enfornem durant uns 5-10 minuts. El deixem refredar mentre preparem la resta del pastís.

Pel pastís dins un recipient d'aigua freda remullem els fulls de gelatina uns minuts.
Fem suc de les llimones i l'escalfem en un cassó juntament amb el sucre. El retirem del foc i hi afegim els fulls de gelatina esscorreguts. Remenem bé i ho deixem refredar.
Mentrestant muntem la nata, no cal que estigui molt muntada, simplement que tingui cos, i l'afegim a poc a poc (per parts vaja) a la barreja tèbia del suc de llimona.
Evitem remenar en excès (per a que la nata no baixi), simplement fem moviments de baix cap a dalt per a que quedi una massa homogènia.

Seguidament omplim el motlle de la base de galeta amb la barreja i ho deixem refredar a la nevera un mínim d'una hora.
Passat aquest temps comencem a preparar la cobertura.
Posem en remull en aigua freda els fulls de gelatina. Escalfem en un petit cassó l'aigua, i quan sigui calenta la retirem del foc i hi afegim els fulls de gelatina escorreguts. Remenem bé.
Barregem la confitura amb l'aigua i remenem bé, ho passem per un colador fi per a que no quedin grumolls i ho aboquem sobre el pastís de mousse de llimona. Ho deixem refredar a la nevera sobre una base plana! Mínim mitja hora.
Quan veiem que ja no s'enganxa, amb l'ajuda d'un ganivet passat per les vores del motlle, desmotllem el pastís i el servim!

Molt bon profit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada