diumenge, 12 de febrer del 2012
Galetes de llimona
Un divendres, de sobte, em vaig trovar a sobre de la taula de la feina una bossa plena de llimones! Eren totalment naturals, del llimoner dels sogres del Màrius, una passada. Ara, no eren llimones com les que es poden comprar al mercat...eren llimonasses! i feien una olor...impressionants vaja. Gràcies Màrius! Total, que he començat a fer receptes amb llimona, per poder-les gastar! I aquí va la primera, fàcil i resolutiva. I estan bones bones! Per una tarda de pluja, amb un bon cafè i unes quantes galetes.mmmm.
Us en deixo la recepta!
Ingredients:
100g de mantega pomada
125g de sucre llustre (jo vaig utilitzar sucre normal)
ratlladura d'1 llimona
1 ou
4 cullerades de suc de llimona
350g de farina
1 culleradeta de llevat en pols
1 cullerada de llet
sucre llustre per decorar
Preparació:
En un bol batre la mantega amb el sucre i la ratlladura de llimona (amb la batedora de varilles)
A poc a poc anar incorporant l'ou i el suc de llimona, batent cada vegada.
Tamisar la farina i el llevat sobre la crema i barrejar bé
Afegir la llet i amassar amb les mans fins a formar una pasta.
A partir d'aquí podeu fer diferents formes, cercles, o el què volgueu. Jo la vaig allisar amb el corró i vaig utilitzar motlles de galetes, però podeu fer cilindres o boletes aixafades amb la forquilla.
Quan les galetes ja tinguin la forma desitjada, distribuir-les sobre una safata de forn, prèviament folrada amb paper de forn, i coure-les al forn precalentat a 170ºC uns 15-20 minuts. Fins que es vegin una mica torrades.
Deixar-les refredar sobre una reixa metàlica. Espolvorejar-les amb sucre llustre quan siguin fredes i ja podeu servir-les.
P.D. Amb les quantitats que hi ha, em van sortir dues fornades senceres de galetes.
Bon profit!
dilluns, 30 de gener del 2012
Pastisset de coco i maduixes
Aquest cap de setmana vaig voler provar una recepta d'un receptari que em van regalar per Nadal. L'escollida va ser un pastisset de maduixes i coco, molt senzill de fer i que estic pensant que també es podria fer perfectament amb nata muntada, i seria una altra manera de prendre les maduixes amb nata.Us en deixo la recepta:
Ingredients:
400g de maduixes
pa de pessic, melindros o el què tingueu per casa per posar com a base
400 ml de llet de coco
175g de sucre
4 fulles de gelatina
1 sobre de gelatina de maduixa
Preparació:
Neteja les maduixes i trosseja-les. Guarda'n algunes per decorar al final
En un cassó, calenta la llet de coco amb el sucre i quan sigui calent, afegeixe-hi les fulles de gelatina (que prèviament hauràs hidratat en aigua freda). Barreja-ho bé fins que es dissolguin per complet. Deixa refredar.
Posa 4 motlles d'alumini rodons, quadrats, dels que no tenen fons ("aros" vaja) en una safata. Folra la base amb el pa de pessic, els melindros...que no sigui molt alt.
Disposa les maduixes a l'interior i quan la preparació de coco s'hagi refredat bastant aboca-la sobre els motlles. Sobretot, no ho feu en calent, o s'empaparà el pa de pessic i us sortirà per sota. Millor s'ha refredat bastant.
Reserva a la nevera fins que acabin de quallar.
En un cassó, fes la gelatina de maduixa tal i com indica el fabricant (jo la vaig comprar Royal), i deixa refredar. Quan sigui bastant freda aboca-ho sobre els motlles fins al màxim. Torna els pastissets a la nevera i espera que quallin.
Per últim desmotlla els flamets i decora'ls amb maduixes, o el què et vingui de gust.
P.D. crec que si en comptes de posar-hi llet de coco, fem nata muntada, calentem una mica de llet i l'hi afegim les fulles de gelatina hidratades, i quan s'hagi refredat una mica l'afegim a la nata muntada, ens quedarà la nata muntada quallada en comptes del coco. Ara, diria que les quantitats de nata no són proporcionals als 400 ml de llet de coco.
Que la disfruteu!
dimecres, 23 de novembre del 2011
Galetes de coco! (de la Carbó)
Aquest cop vaig provar de fer una de les galetes que va ensenyar la Mireia Carbó en un dels seus ultims cursos de cuina al Caprabo. Total, galetes de coco! van sortir boníssimes! I són bastant fàcils de fer!
Us en deixo la recepta:
Ingredients:
200g de coco ratllat
150g de sucre
50 g de mantega pomada
2 rovells
2 ous (a temperatura ambient)
Preparació:
Bateu la mantega amb el sucre fins que aconseguiu una crema
Afegiu-hi els ous i els rovells
Incorporeu-hi el coco ratllat
Deixeu refredar la massa a la nevera, tapada amb paper film tocant-la, fins que sigui dura (Millor si és d'avui per demà)
Un cop treta de la nevera, feu boletes amb la mà, i amb una forquilla mullada aixafeu-les una mica
Coeu-les al forn ja calent a 180ºC fins que siguin daurades!
I bon profit!
Us en deixo la recepta:
Ingredients:
200g de coco ratllat
150g de sucre
50 g de mantega pomada
2 rovells
2 ous (a temperatura ambient)
Preparació:
Bateu la mantega amb el sucre fins que aconseguiu una crema
Afegiu-hi els ous i els rovells
Incorporeu-hi el coco ratllat
Deixeu refredar la massa a la nevera, tapada amb paper film tocant-la, fins que sigui dura (Millor si és d'avui per demà)
Un cop treta de la nevera, feu boletes amb la mà, i amb una forquilla mullada aixafeu-les una mica
Coeu-les al forn ja calent a 180ºC fins que siguin daurades!
I bon profit!
diumenge, 13 de novembre del 2011
Rebent el primer premi!

Dissabte, Creativa, 12:30 h del migdia. Portavem esperant aquest moment molts mesos, vaja, des de que es van dir que haviem guanyat el primer premi del concurs de Desedamas de receptes en seda. Vam presentar dos projectes, un plat en 3D de "Trinxat de patates palla, amb múrgoles i cruixent de pernil" i un quilt de magadalenes casolanes. El guanyador, el trinxat, estava exposat a la fira i a les 12:30 del migdia ens van donar el premi! Una bossa plena de quilts, robes i bijuteria de Desedamas, IM-PRESSIONANT! crec que no havia estat tant nerviosa des de feina temps...cal dir que també van contribuir-hi les del Club del Divendres posant-me més nervis al cos dels que ja portava...punyeteres....
A part, amb tots els quilts i receptes presentats al concurs, han editat un llibre, del qual us en deixo la portada amb el primer premi, és impresionant... A veure si el compreu totes i així poden fer una segona edició!
Bàrbara, compta que ens tornem a presentar!
diumenge, 9 d’octubre del 2011
Recepta Mousse de Capuccino
L'altre dia vaig tornar a provar de fer la mousse de capuccino, i aquest cop si que va quedar bé. Realment és una mousse de cafè, però en comptes d'afegir-hi una culleradeta de cafè en pols hi afegeixo xocolata per a postres.
Us en deixo la recepta:
Ingredients:
400 ml de nata líquida per muntar
125 ml de cafè fort (una tassa de cafè amb llet vaja)
125 g de sucre
3 fulls de gelatina
Aproximadament uns 20g de xocolata per a postres, si utilitzeu la de Nestlè, hi vaig posar quasibé una barreta de 25g. Però aquí ja és al gust de cadascú
Preparació:
Remulleu la gelatina en aigua freda.
En un bol poseu el cafè ben calent, sense que arribi a bullir, i afegiu-hi el sucre, la xocolata una mica triturada i els fulls de gelatina escorreguts. Remeu-ho bé
Mentrestant (esperant que es refredi una mica el cafè), munteu la nata am l'ajuda d'unes barilles elèctriques.
Aboqueu-la al bol on hi ha la barreja de cafè. Remenu suaument de baix a dalt fins que quedi tot ben lligat.
Ompliu les copes, bols, o motlles que volgueu i deixeu-ho reposar a la nevera.
Millor si ho feu d'un dia per l'altre!
Bon profit!
Us en deixo la recepta:
Ingredients:
400 ml de nata líquida per muntar
125 ml de cafè fort (una tassa de cafè amb llet vaja)
125 g de sucre
3 fulls de gelatina
Aproximadament uns 20g de xocolata per a postres, si utilitzeu la de Nestlè, hi vaig posar quasibé una barreta de 25g. Però aquí ja és al gust de cadascú
Preparació:
Remulleu la gelatina en aigua freda.
En un bol poseu el cafè ben calent, sense que arribi a bullir, i afegiu-hi el sucre, la xocolata una mica triturada i els fulls de gelatina escorreguts. Remeu-ho bé
Mentrestant (esperant que es refredi una mica el cafè), munteu la nata am l'ajuda d'unes barilles elèctriques.
Aboqueu-la al bol on hi ha la barreja de cafè. Remenu suaument de baix a dalt fins que quedi tot ben lligat.
Ompliu les copes, bols, o motlles que volgueu i deixeu-ho reposar a la nevera.
Millor si ho feu d'un dia per l'altre!
Bon profit!
dijous, 4 d’agost del 2011
Mousse de capuccino
L'altre dia vaig estar fent "barreges"...buscava una mousse de capuccino, i no en trobava enlloc que m'agradés...així que vaig agafar la recepta de mousse de cafè de la Mireia Carbó i la vaig "tuneejar" una mica...en comptes d'afegir-hi 1 culleradeta de cafè soluble hi vaig afegir xocolata, vaig incrementar la dosi de cafè "líquid" i el resultat estava bastant bo. Només falta acabar-lo de definir del tot i us en podré passar la recepta!
Mentrestant us en deixo una foto!
Mentrestant us en deixo una foto!
dimecres, 13 de juliol del 2011
Visitant el primer premi!
Després d'haver rebut la notícia que a la Bàrbara i a mi ens havien donat el premi del concurs de receptes en roba de seda de Desedamas, vam voler comprovar-ho per nosaltres mateixes. Així que vam anar al centre d'artesania catalana, al carrer banys nous 11, a veure'l! (ara ja no hi és). Vam entrar al centre, passant la botiga vam veure l'exposició de Música, i a l'esquerra, a la Sala d'Actes, vam trobar l'exposició de les receptes de cuina. I...només entrar, estava allà, suspès sobre un suport del mateix color de la paret, enmarcat per tots els altres quilts...quina emoció. El primer que vam fer va ser anar a revisar que efectivament haviem guanyat el primer premi (no cal dir que ens esperàvem una cinta amb un llacet o alguna cosa més espectacular, però ens conformem amb el número 1 encerclat amb boli blau varies vegades). Després vam poder seguir veient els altres treballs dels/les participants al concurs.
Us en deixo unes imatges
Us en deixo unes imatges
Subscriure's a:
Missatges (Atom)