dimecres, 15 de setembre del 2010

Primeres proves de braç de gitano!


 Fa temps que tenia uns deures pendents...i era provar de fer un braç de gitano! dels autèntics! amb nata! (tot i que a mi la nata no m'agrada, però al meu xurri si!). I aquest cap de setmana va ser el dia escollit.
La veritat, per ser el primer no està malament del tot! (per la foto he tapat els petits errors d'execució que tenia, obviament..). El problema és que no vaig aconseguir una autèntica nata muntada (crec que no era de molt bona qualitat) i el resultat va quedar una mica liquat.
Al centre hi vaig posar una mica de lemon curd, que li dóna aquest toc àcid-dolç de llimona molt ensucrada, però que barrejat amb tot el pastís no queda exagerat.

Per als que tampoc saben com fer el braç de gitano (com jo fins fa dos dies) us puc dir que és impressionantment fàcil! bé, una mica de mà esquerra per enrotllar-lo, però per la resta al.lucinant!

Jo vaig agafar com a base pel pa de pessic, la mateixa recepta del pa de pessic per a Mones de Pasqua de la Mireia Carbó, la única diferencia, és que en comptes de posar la "pasta" en un motlle desmuntable, el vaig extendre directament sobre la safata del forn (la de reixeta nooooooo!!!) prèviament folrada amb paper de forn. 10 minuts al forn, a 220º i ja està fet! heu de vigilar que se us dori-torri.

Ho deixeu refredar fora del forn, mentrestant munteu la nata o feu crema pastissera, crema de xocolata, al vostre gust...i quan estic fred, pinteu el pa de pessic amb un almivar calent i hi exteneu la nata/crema, aneu enrotllant a poc a poc com si fessiu sushi! i...

Voilà! el braçde gitano fet! ara només faltarà que el decoreu, amb xocolata, sucre llustre, pasta de gemma, el què volgueu! i a disfrutar-lo! casolà, esponjós i boníssim! (quan aconsegueixi millorar-lo ja pujaré les fotos)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada