dissabte, 26 de febrer del 2011

Galetes de vainilla


El dia 14 de febrer, tot i que nosaltres no celebrem Sant Valentí, se'm va acudir provar de fer unes galetes de vainilla. Recordo que quan era petita, la meva àvia anava al poble (pel Priorat) i ens portava una capsa plena d'unes galetes gegants amb gust a vainilla, que tenien forma de cor, trèbol...i que estaven rebossades de sucre. Aquestes s'hi assemblen bastant, encara que a la recepta posava que les havia de fer amb sucre llustre, però com que recordava que les que ens portava la meva àvia eren més "dures" les vaig fer amb sucre normal. Segur que amb sucre llustre queden més fines, però així també estaven bones.
Al meu xurri li van encantar, vaja, crec que se'n va menjar una capsa plena en 3 dies...n'he de tornar a fer!
Aquí us deixo la recepta (teoricament el nom és cors de vainilla).

Ingredients:
225g de farina
150g de mantega trocejada
125g de sucre llustre
1 culleradeta d'extracte de vainilla (jo hi vaig posar vainillina)
sucre llustre per decorar

Preparació:
-Tamissar la farina en un bol gran, afegir la mantega i treballar amb els dits fins a obtenir la consistencia de pa ratllat.
-Afegir el sucre llustre i l'extracte de vainilla, i amassar amb les mans fins a obtenir una pasta ben ferma.
-Extendre la pasta sobre una superfície enfarinada fins que tingui uns 2,5 cm de gruix. Tallar amb tallapastes de cors, o del que volgueu les galetes. Aprofitar les parts que sobren per tornar a fer el procés i tallar més galetes.
-Posar les galetes sobre una safata de forn prèviament preparada (amb paper de forn, o mantega i farina), separades entre elles.
-Coure al forn precalentat a 180ºC uns 15-20 minuts (depenent de com siguin de grans les galetes) o fins que es quedin una mica daurades per sobre.
-Deixar que les pastes es refredin. Espolvorejar-les amb sucre llustre.

També podeu posar-hi colorant d'aliments per donar una mica de color a les pastes.
Que les disfruteu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada