dissabte, 26 de febrer de 2011

Brownie de xocolata blanca


 Bufff...quants de temps feia que no escrivia en el blog...i el que és més greu...feia mooolt de temps que no intentava fer cap recepta nova...m'havia estancat, amb el pastís de maduixes natural i quatre receptes més...
El cas és que aquest gener, en Pep Nogué, al curs de cuina del Bon Preu va presentar una recepta interessant, un brownie de xocolata blanca! i com que és la meva debilitat (la xocolata blanca vaja) vaig intentar fer-lo. La llàstima és que no vaig fer la cobertura que recomanva i em va quedar una pasta de xocolata blanca bastant dura a sobre, però estava boníssim.
en passo la recepta (l'original d'en Pep portava mandarines, però les vaig ometre).

Ingredients:
Per al brownie:
50g de rovells
120g de cobertura de xocolata blanca fossa (gràcies a la Bàrbara). Si és xocolata negra hauriem d'afegir uns 30-35g de sucre
120g de mantega pomada
80g de clares
72g de farina tamissada

Per la crema de iogurt i xocolata blanca:
100g de iogurt grec
30g de cobertura de xocolata blanca fosa

Preparació:
-Barregeu els rovells amb la cobertura de xocolata blanca fosa.
-Munteu la mantega amb les varetes elèctriques fins que quedi blanquinosa i esponjosa.
-A part, munteu les clares a punt de neu
-Mescleu els rovells amb xocolata i afegiu la mantega delicadament.
-Incorporeu en dues vegades les clares muntades a punt de neu. Al final incorporeu la farina i mescleu delicadament (amb una llengua de sota cap a dalt, per evitar que perdin l'esponjositat que tenien).
-Poseu en un motlle prèviament enfarinat(mantega + farina per evitar que s'enganxi per les parets), una capa d'aproximadament mig centímetre de la crema de iogurt i després avoqueu-hi la massa del brownie.
-Coeu a 180º durant uns 20 minuts.Una vegada cuit, traieu-lo del motlle i poseu-lo en una safata.

Per la crema de iogurt:
-Barregeu la xocolata blanca amb el iogurt i reserveu.

Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada