diumenge, 27 de març de 2011

Pastís de mousse de crema catalana


Buff...quin títol més llarg...però si, feia temps que volia fer alguna cosa diferent amb la crema catalana...i per internet vaig trobar la recepta d'una mousse de crema catalana sobre brownie de xocolata, Cuina per llaminers, però volia fer el meu pastís sense barrejar xocolata amb la crema, sinò que fos un pa de pessic "neutre" i que el que més importés fos la mousse...
Total, que la meva amiga Bàrbara, de Casa Aliaga, em va dir que tenia una super recepta de mousse de crema catalana brutal, totalment professional, d'un gran cuiner de postres molt reconegut, i que tunejant-la una mica amb fulles de gelatina podriem aconseguir un gran pastís de crema catalana.
El resultat va ser espectacular! Ara, vaig trigar 3 dies en fer-los, perquè s'han de respectar els temps d'infusió i repós dels aliments. Però no cal dir que a la meva familia li va encantar (el vaig fer per celebrar el Sant del meu pare que es diu Josep).
Us en deixo la recepta:

Ingredients:
una base de pa de pessic (jo vaig fer el pa de pessic típic de les mones de pasqua)
500g de nata
100 g de llet
80g de sucre
1 pell de llimona
1 branca de canyella
50 g de rovells d'ou
5 fulls de gelatina (de 2 g cadascuna)

Preparació:
 El primer pas és infusionar la llet i la nata amb la llimona i la canyella. I deixar-la referedar en infusió 12 hores. Colar-la.
Caramelitzar el sucre en sec fins que comenci a fer espuma per les vores, rebaixar-lo amb la infusió previament calentada, afegir-ho sobre els rovells d'ou i coure a 86º C (és a dir coure-ho sense que arribi a bullir). Colar-ho, afegir-hi les 5 fulles de gelatina previament mullades en aigua freda, remenar fins a la seva completa dissolució i refredar. Deixar en repós durant 24 h, ja que la nata escalfada no monta.
Passades 24 hores, muntar la barreja, que haurà quedat amb textura de gelatina. I colocar dintre d'un motlle, on a sota hi haurem posat el pa de pessic.
Us adjunto unes fotos, de com queda en forma de gelatina, i després de muntar-la.
Quan ja ho tingeu tot bé colocat al motlle (que sigui d'aquests fets amb una tira de plàstic transparent per poder desmotllar bé) deixeu el pastís al congelador unes 6 hores. I abans de servir-lo espolvoregeu per sobre canyella molta. Atenció! no ho cremeu (gran consell de la Bàrbara) perquè us baxarà la mousse!

Apa, que la disfruteu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada