dissabte, 30 d’abril del 2011

Bunyols de l'Empordà!

 Feia temps que buscava una recepta de bunyols (o brunyols quan no són tots perfectes) que fos fàcil de fer. N'havia provat una, i la veritat és que no em van sortir molt bé...Navegant vaig trobar una recepta de Bunyols de l'Empordà que és força senzilla i que a més a més surten boníssim!
Ara, us he de reconèixer dues coses....la primera és que les proporcions de farina són orientatives, ja que en els dos casos (primera massa, i segona massa) n'he hagut d'afegir més. I la segona, i la més important...que tot i que segons la recepta, hi havia per fer bunyols per quatre persones...a mi me n'han sortit moltíssims, i encara he hagut de congelar la meitat de la massa. Ara, tot es relatiu suposo.
Us deixo la recepta!

Ingredients:
per a la primera massa:
-125g de farina (jo al final n'he hagut d'afegir una mica més)
-50 g de llevat de forner
-1/2 got petit d'aigua tèbia
per a la segona massa:
-500 g de farina (ja veureu si en falta o en sobra)
-100 g de sucre (per rebossar al final els bunyols)
-1/2 got petit de llet
-5 ous
-la ratlladura d'una llimona
-1 copa d'anís
-sal
a part jo hi he afegit una mica d'anís verd en gra picat al morter (matafaluga)

Preparació:
Per preparar la primera massa, barrejar la farina amb l'aigua i el llevat. Amassar-la amb les mans fins que sigui flexible. Quant més s'amassi millor.
Donar-li forma de bola, deixar-la en un lloc temperat perquè la massa fermenti. Ha d'augmentar el doble del seu volum.(aproximadament uns 10 min)
Per preparar la segona massa, barrejar la massa anterior amb els ous, la llet, una mica de sal, la ratlladura d'una llimona i la copa d'anís. En aquest punt hi he afegit la matafaluga.
Incorporar la farina fins que la massa es desenganxi de les mans. Una vegada treballada, tornar a deixar en repós. (aproximadament una mitja hora)
Agafar petites porcions de pasta, donar-li forma cilíndrica d'uns 8 cm. de llarg i ajuntar els extrems donant-li forma de rosquilla.
Fregir els bunyols en abundant oli calent (per evitar que se us cremi, podeu afegir-hi la pell d'una taronja o llimona, i anar-la canviant a mesura que es vagi torrant). Posar sobre un paper de cuina per a que absorveixi l'oli. Rebossar-los amb el sucre.
Segons la recepta, la recomanació és que us mengeu els bunyols calents, però freds també estan boníssim!

Apa, que els disfruteu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada