dissabte, 18 de juny del 2011

Arròs amb llet! de tota la vida...

 Ostres, portava temps intentant de fer arròs amb llet, però volia que quedés cremós, i això no és pas fàcil...
He trobat una recepta que funciona i queda boníssim! aquí us la deixo!

Ingredients:
- 200 g d'arròs
- 1 l de llet
- 200 g de sucre, encara que en podeu posar segons si us agrada més o menys dolç (o 4 cullerades de sacarina en pols)
- 1 pela de llimona
- 1 canó de canyella
- canyella en pols

Preparació:
Primer de tot renteu bé l'arròs amb aigua freda. Poseu la llet amb el sucre, la pell de la llimona i la canyella (jo trenco el canó en dos per a que en surti molt més l'esència) en un cassó a foc lent i remeneu fins que el sucre s'hagi desfet.
Esbandiu l'arròs i quan la llet (amb tots els ingredients) sigui calenta aboqueu-l'hi. A partir d'aqui heu de deixar-ho a foc no molt fort, i anar remenant bastat sovint, per evitar que s'enganxi l'arròs i a part, perquè com més remenem, el midó de l'arrós es va alliberant i va lligant la llet. Així quedarà més cremós. Heu de coure l'arròs uns 15-20 minuts. Proveu-ho abans de retirar-ho del foc, per revisar que l'arròs no quedi dur.
A partir d'aquí el podeu posar en diferents recipients i deixar-lo refredar a la nevera. Espolvoregeu-lo amb canyella molta.
Per altra banda, també podeu remenar-lo una mica en un bol fora del foc per tal que es refredi una mica i el poseu en motlles a sobre dels plats. Quan s'hagi refredat una mica més, treieu el motlle, espolvoregeu sucre per sobre i el cremeu.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada