diumenge, 26 de febrer de 2012

Pastís de poma! (o què fem amb els rovells que sobren dels coulants?)



De la recepta dels coulants, en van sobrar 4 rovells. I clar, no es podien desaprofitar, total, que amb ells vaig fer una crema pastissera molt suau (amb essència de vainilla), per poder fer una pastís de poma.
Es tracta de preparar una base de pasta brisa, posar-hi a sobre la crema pastissera, cobrir tota la superfície amb poma tallada a làmines i posar-ho al forn, fins que veieu que la pasta i la poma estan cuites.

Ingredients:
per la base:
250g de farina
125g de mantega pomada
60g de sucre
1 ou
sal

per la crema pastissera:
0,5 litres de llet
100g de sucre
4 rovells d'ou
40g de farina de blat de moro (maizena)
I l'essència que volgueu (canyella, pell de llimona, pell de taronja, vainilla...)

2 pomes pelades i tallades a làmines
Preparació:

Primer de tot feu la crema pastissera:
En un bol barregeu els rovells d'ou amb la farina de blat de moro i un rajolí de llet.
Escalfeu la resta de la llet, juntament amb el sucre i l'aroma escollida, en un cassó. Quan la llet trenqui el bull, deixeu-la refredar uns minuts.
Un cop s'hagi refredat una mica, aboqueu-la sobre els rovells, sense parar de remenar.
Coleu la barreja, amb un colador fi, dins del cassó. Coeu la crema, a foc mitjà, sense parar de remenar, fins que comenci a bullir. Retireu-la del foc i deixeu-la refredar.

Mentrestant prepareu la base:
Barregeu la mantega amb el sucre, l'ou i un pessic de sal.
Afegiu-hi la farina i treballeu-ho amb les mans fins aconseguir una pilota.
Deixeu-la reposar a la nevera mínim uns 30 minuts, embolicada en paper de plàstic.
Exteneu-la bé sobre una superfície enfarinada i encaixeu-la en el motlle de "tartes".
Talleu-la rasa del final del motlle.

A continuació afegiu-hi la crema, que ja s'haurà refredat suficient. Repartiu-la bé.
I afegiu-hi a sobre la poma tallada a làmines (talleu la poma a l'últim moment, per evitar que es posi groga).
si voleu podeu posar-li una cirereta confitada al centre.
Poseu-ho al forn, a 180ºC fins que veieu que la massa i la poma estàn cuites.
Quan sigui freda, desmotlleu-la i ja la teniu llesta per servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada