diumenge, 26 de febrer de 2012

Super coulants de xocolata!



Feia temps que volia provar de fer aquesta recepta, em tenia totalment intrigada com pot ser que un pastisset estigui tot fet per fora i amb un cor de xocolata desfeta dintre...
I en vaig descobrir el secret! Enmig de la massa es posa una porció de pastilla de xocolata, i els pastissets es congelen! i del congelador al forn directament! el resultat, uns pastissets lleugers de xocolata, calents (per aquests dies tant freds) i amb un cor que es desfà...No tinc paraules, el que si que tinc és un bon arsenal de pastissets congelats! (perquè de la recepta que us passo en surten molts!).
Que la disfruteu!

Ingredients:
250g de xocolata per a postres
50g de mantega
50g de sucre
30g de farina
6 clares d'ou
2 rovells

daus de xocolata per a postres per al farcit

Preparació:
Unteu una mica de mantega i, seguidament, espolvoregeu amb farina els motlles individuals (dels d'alumini d'usar i tirar), o en flameres, o en motlles individuals de silicona.
Peseu bé tots els ingredients.
Separeu les clares dels rovells.
Foneu la xocolata trossejada al bany maria.
Un cop sigui desfeta, i ja fora del bany maria, afegiu-hi la mantega trossejada i els rovells, i remeneu-ho, fins que la mantega quedi totalment desfeta i tot estigui ben integrat.
Amb l'ajut de la batedora elèctrica de varetes, munteu les clares a punt de neu i aneu afegint-hi el sucre en forma de pluja a poc a poc quan comencin a agafar cos.
Barregeu la meitat de les clares muntades amb la preparació de la xocolata, barrejant de dalt a baix, amb l'ajut d'una espàtula de goma o una cullera.
Afegiu-hi la farina i la resta de les clares amb cura.
Ompliu els motlles fins a la meitat i poseu al centre un dau de xocolata, aproximadament d'uns 2 cm. Els daus han de ser una sola peça. Desestimeu les virutes o troços petits.
Seguidament cobriu els daus amb una cullerada de la preparació anterior, fins que quedi 1 cm lliure del motlle, perquè després pujarà.
Poseu-los al congelador.

Quan tingueu ganes de fer-los, només heu d'escalfar el forn a 220ºC (a dalt i a baix) i poseu els pastissets directament del congelador al forn. Coeu-los uns 10-15 min.
Desemmotlleu-los i serviu-los ràpidament. Es mengen calents, acabats de treure del forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada