dilluns, 28 de gener de 2013

Bescuit pagès

 Una altra recepta eivissenca, és el bescuit pagès. És una mena de brioix que es fa amb llet i llard i que es prepara per Nadal per acompanyar la salsa dolça de Nadal. Però tenia molt bona pinta i l'he provat de fer ara!
La veritat és que és molt suau, i acompanya bé amb una tassa de xocolata calenta, un bon cafè amb llet...
Espero que us agradi!
Ingredients:
500g de farina
250 ml de llet
una culleradeta d'anís verd (en gra)
1 copeta d'anís
100g de llard
2 ous
30g de llevat premsat (de flequer)
100g de sucre
la pell d'una llimona

Preparació:
Posar a bullir la llet amb la pell de llimona i l'anís en gra. Quan arrenqui el bull retirar del foc. Tapar i deixar infusionar fins que sigui tebi.
Batre els ous amb el sucre fins que quedi una massa blanquinosa i esponjosa. A continuació afegirhi la farina tamissada i la copeta d'anís. Barrejar-ho tot bé.
Escalfar el forn a 180ºC.
Quan la llet sigui tèbia, barrejar-la amb el llevat. Retirar la pell de llimona i afegir la llet a la preparació anterior, barrejant-ho suaument fins a obtenir una massa homogènia. Tapar amb un drap i deixar que la massa augmenti de volum durant uns 30 minuts. Millor si la poseu a prop d'alguna font de calor no massa forta i allunyada dels corrents d'aire.
Quan ja hagi llevat, agafar porcions de la massa (que no tenen molta consistència) i donar-li forma de barra de pa allargada, sobre una safata de forn coberta amb paper vegetal. Són d'uns 35cm aproximadament.
Us en surten uns 2 i mig. Deixar-los reposar uns minuts més, i tot seguit enfornar-los durant uns 25-30 minuts.
Servir-los amb una mica de sucre glacé per sobre.
Bon profit!

5 comentaris:

  1. Hola Mireia,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hol Andreu, m'encantaria formar part de "les teves receptes.cat". M'he afegit en el TOP blocs, espero que ho pogueu veure bé.

      Gràcies!

      Elimina
  2. magnific l'aspecte d'aquest bescuit...

    ResponElimina
  3. Hola, fa poc he descobert el teu bloc, m'agrada molt i per això he decidit donar-te un premi.
    Pots passar pel meu bloc a recollir-lo i espero que t'agradi.
    http.//tastetsdebruixa.wordpress.com/

    Petonassos. Núria.

    ResponElimina
  4. Moltes Felicitats, t'he nominat pel premi Best Blog!!!!
    http://lacapsetadelsmeustresors.blogspot.com.es/

    ResponElimina