divendres, 18 de gener del 2013

Croissants!





L'altre dia em vaig decidir a provar de fer croissants, però des de l'inici! res de comprar pasta de full i enrotllar-la....fer-ho tot des de 0, a veure si era molt difícil...
La veritat és que trigues, però bàsicament pels temps de repós que requereix la massa que per una altra cosa.
Comencem...

Ingredients:
200 ml d'aigua
1 culleradeta de cafè de sal
160 g de mantega pomada
30g de sucre
300g de farina
1,5 cullerades de cafè de llevat de forner (són uns 13g)
per daurar-los: 1 rovell d'ou i 2 culleradetes de cafè de llet

Preparació:
Poseu a la panificadora, o la màquina de fer pastes els 200 ml d'aigua, la sal, 10g de la mantega, el sucre, la farina i el llevat. I poseu-la en funcionament. Si no teniu màquina per amassar, ho podeu amassar a mà, fins que quedi una massa ben homogènia.
Quan s'acabi el programa, aboqueu la pasta sobre una superfície enfarinada i formeu una bola, que deixareu reposar 2 hores a la nevera dintre d'un bol tapat amb paper film.
Després exteneu la pasta sobre la superfície enfarinada. Ben extesa, formant un rectangle, d'uns 40x20 cm. Al mig poseu-hi la mantega, i tombeu els extrems del rectangle a sobre, sobreposant-los.
Gireu la pasta un quart, i alliseu-la amb el corró, fent-ne un gran rectangle, que doblegareu en 4 parts. I després en 2 més.(jo només els vaig plegar en 4, sempre en la mateixa direcció, primer els extrems al mig i després una altra per la meitat)
Deixeu reposar a la nevera 30 minuts.
Repetiu l'operació 3 vegades.
Quan ja ho tingueu, exteneu la pasta (sempre sobre una superfície ben enfarinada) amb un gruix d'uns 5 mm, i feu triangles d'uns 10 cm d'ample, i 16 cm d'alt. Enrotlleu els triangles, començant per la base d'1 cm i deixeu els croissants separats sobre una safata de forn folrada amb paper de forn. Tingueu en compte de deixar la punta del triangle una mica a sota del croissant, ja que després puja. Doblegueu una mica les puntes per fer forma de mitja lluna.
Cal que deixeu espai entre ells, perquè encara han de llevar una mica més.
Deixeu llevar en un lloc sense corrents durant unes 2 hores. Mentrestant, prescalfeu el forn a 240º,  i quan ja hagin passat les dues hores, pinteu els croissants amb la barreja de rovell d'ou i llet i enforneu-los durant uns 20 min.
Deixeu refredar sobre una reixeta i ja els teniu!

La veritat és que estàn boníssims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada