dilluns, 31 de desembre del 2012

Coca del mas!


Feia temps que tenia aquesta recepta guardada, amb ganes de fer-la algun dia...i l'altre dia va ser el dia!
Està boníssima, sembla autèntica de forn! Ara, porta alcohol...suposo que es podria canviar per una mica més d'algun altre líquid, però per fer-la el primer cop, vaig voler deixar-la tal i com estava a la recepta original...ja la canviarem el proxim cop!

Ingredients:
300g de sucre
300g de farina
3 ous
ratlladura de llimona
1 pessic de matafaluga
1 pessic de sal
50ml d'oli
50ml d'anís
100ml de llet
mantega
1 sobre de llevat
30g de pinyons
sucre

Preparació:
Primerament encenem el forn a 170-180ºC. I engrassem el motlle amb una mica de mantega, després l'enfarinem.
Muntem les clares a punt de neu, hi afegirem unes 3 cullerades del sucre per a que quedin més fortes.
Posarem en un bol els rovells d'ou, que anirem muntant amb les varilles elèctriques. Anirem posant a poc a poc el sucre, la ratlladura de llimona, la matafaluga (una mica triturada) i el pessic de sal. Ho barrejarem tot bé fins que blanquegi.
Seguidament hi afegirem l'oli, l'anís i la llet i ho acabem de batre.
Quan ja ho tinguem, anirem afegint a poc a poc la farina barrejada amb el llevat (i tamissada), barrejant suaument amb una pala de goma.
A continuació afegirem les clares, barrejant molt suaument, de baix a dalt.
Quan tingueu la pasta ben barrejada, l'abocarem al motlle i hi escamparem una mica de sucre i pinyons.
La posarem al mig del forn, de 20 a 25 minuts. No obriu el forn fins que no acabi la cocció!
Quan ja sigui cuita, la treurem, i esperarem per desmotllar-la a que estigui freda!

Espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada