Se m'acumula la feina! Porto un quant temps buscant un pastís de xocolata, que no sigui "empalagós", ni que tingui mousse, ni licor, que tingui consistència aproximada de pa de pessic, però que no quedi sec...vaja, buscava un pastís molt especial...que no fos pesat, i que tingués autèntica xocolata...res de cacao en pols, ni Cola-Cao ni coses d'aquestes...
I el vaig trobar! és brutal! fàcil de fer, està boníssim, i la gent repeteix! Repeteix! això vol dir que tampoc és tant pesat...
Segur que el repeteixo! seguríssim!
Us en deixo la recepta!
Ingredients:
170g d'ametlla mòlta (farina d'ametlla)
150g de sucre
2 cullerades de sucre
6 ous
85g de mantega
185g de xocolata de postres fondant
1 culleradeta de sucre avainillat, o vainillina o vainilla directament
1 cullerada de ratlladura de pell de taronja
Preparació:
Primerament precalentarem el forn a 180ºC.
Mentrestant, fonem en un cassó, al bany Maria, la xocolata i la mantega removent.
Separem en dos bols les clares dels rovells dels ous.
Muntem les clares a punt de neu, amb les varilles elèctriques, seguidament hi afegim les dues cullerades de sucre que teniem reservades i seguim muntant les clares. Ens han de quedar consistents.
A continuació, barregem amb les mateixes varilles els rovells amb els 150g de sucre, el sucre avainillat i la ratlladura de la taronja.
Quan la barreja es torni espumosa hi afegim la xocolata amb la mantega desfetes.
Seguim barrejant una mica més i hi afegim la farina d'ametlles. Acabem de barrejar bé.
A continuació afegim les clares d'ou muntades a punt de neu a la barreja, i barregem de baix a dalt amb moviments suaus, fins que quedi tot homogeni.
Posem la barreja en un motlle de pastís que ja teniem engrassat i enfarinat i coem el pastis al forn, a 180º durant uns 50 minuts aproximadament.
Quan està llesta, la deixem refredar, la desmotllem i ja ens la podem menjar!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada