diumenge, 7 d’abril del 2013

Ametllats

 Això de tenir un nen és molt bonic, però no pots evitar que casa teva es converteixi en una sala de visites permanent. Cada setmana mínim tenim una visita nova...deixant a part la família més directa, clar. Total, que serà perquè m'han acostumat que a les visites se'ls ha d'oferir berenar, però no puc deixar que vinguin visites sense oferir res.
Així que vaig descobrir aquesta recepta, de la Mireia Carbó, clar, de pastes seques, molt fàcils de fer i que tenen un resultat espectacular. Vaja, que no te'n deixen ni una al plat!
Us en passo la recepta!

Ingredients:
150g de farina d'ametlla
100g de sucre
50g de clara d'ou (és una clara d'ou i mitja aproximadament. Sobretot aquesta mesura és molt important)
ratlladura de llimona
ametlla pelada crua per decorar

Preparació:
Fem una merenga amb la clara d'ou i el sucre, ha de quedar suau.
A continuació barregem suaument la farina d'ametlla i la ratlladura de llimona amb la merenga, molt suaument per a que la merenga no perdi volum.
Posem la barreja en una màniga pastissera i fem muntanyetes sobre un paper de forn (prèviament posat sobre la safata del forn). Les muntanyetes no han de ser més grans que la mida de l'ametlla crua, més o menys, ja que sinò us quedaràn unes pastes molt grans.
A continuació aixafeu a sobre de cada muntanyeta una ametlla crua (no les aixafeu gaire, només una lleu pressió)
Coeu-les al forn, prèviament escalfat, a dalt i a baix, a 160ªC durant uns 15-20 minuts aproximadament. Bàsicament fins que les pastes estiguin daurades.
Retireu-les del forn i deixeu que es refredin. I ja estan llestes per servir, o per amagar-les ben amagades! Perquè volen!

Bon profit!

2 comentaris:

  1. Hola!! T'he atorgat el premi Best Blog!!
    Felicitats!!
    http://elreceptari.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.html

    ResponElimina
  2. Tens un premi al meu blog https://gaudintdelacuina.wordpress.com/
    Moltes felicitats!
    Marta

    ResponElimina