diumenge, 2 de febrer del 2014

Torrades de Sta Teresa a l'antiga!

Fa uns anys la meva àvia em va donar els seus dos llibres de cuina i tots els seus apunts. Dels dos llibres, n'hi ha un que em va cridar l'atenció. El "llibre de la cuina catalana", una reedició de la primera versió del 1933! D'en Ferran Agulló.

Com a primera prova he fet les torrades de Santa Teresa, tal i com està a la recepta original, amb un petiiiiit canvi. La veritat és que han quedat bones! Molt bones, i el resultat ha quedat força bé.

Us passo la recepta tal qual està explicada:

"Hi ha qui les fa amb borregos, són més bones de llonguet, seguint el procediment:
trets els caps del llonguet (jo he utilitzat baguette que era la que tenia), es talla en llesques de doble gruix d'un duro (les he fet d'uns 2-3 cm inclinades per a que quedessin més llargues) i es posen, curant que només es mulli la crosta, en un plat soper, amb llet, anant-les girant sovint, perquè es mulli tota la crosta. Per capilaritat, la llet, per ella mateixa, va invadint la molla.
A l'hora de fregir-les, es baten, per dos llonguets, dos ous, amb 100grams de sucre, un pols de canyella i unes ratlladures d'escorça de llimona (atenció! quan he vist la quantitat de sucre que eren 100g he decidit afegir als 2 ous batuts només dues cullerades de sucre, la resta l'he deixat per arrebossar les torrades); s'hi passen els talls de llonguet i es tiren de seguida a la paella amb l'oli ben roent, emporvorant-les amb sucre fi per a servir-les ben calentes. (espectaculars!)"

Com a punt final, i per dotar d'una mica més de gust les torrades, he fet una infusió amb la llet, un troç de branca de canyella i un troç de pell de llimona abans de posar-la en el plat per mullar les llesques de pa.

Espero que us agradin!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada