L'altre dia vaig penjar les fotos de les dues coques que vaig fer per la revetlla de Sant Joan. Vaig haver de fer un mix entre dues trobades per internet i la que van donar a Gadgets de Cuina.
Aquí la teniu, realment surt boníssima!
INGREDIENTS:
per la MASSA:
300 g de farina / 50 g de mantega / 60 g de sucre / 35 g de llevat fresc / 2 ous / 5 g de sal / 75 ml de llet / 100 g de farina d'ametlla / pell de llimona ratllada /
a més a més, podeu afegir les especies i sabors que volgueu, jo hi afegeixo a part de la pell de llimona, anís verd, però també es pot afegir anís del mono, etc.Al vostre gust!
per la CREMA:
250 ml de llet / 2 rovells d'ou / 30 g de sucre / 20 g de maizena / canyella / pell de llimona
PREPARACIÓ:
la MASSA:
-Posar a l'amassadora les farines, el sucre i la sal. Amassar (jo ho vaig fer amb el programa de masses de pizza de la panificadora!)
-Posar la mantega en estat pomada, els ous i seguidament el llevat fos amb la llet tèbia.
-Afegir-hi les espècies i la pell de llimona
-Amassar el conjunt fins que la massa es desprengui de les parets (15-20' aprox), ha de quedar una textura xiclosa. Treballar-la una estona més amb les mans mullades d'oli de girasol (en el meu cas oli d'oliva suau).
-Deixar reposar a uns 40ºC, 20 minuts, tapat amb un drap humit (jo ho vaig posar al forn, a temperatura mínima, i amb la porta una mica oberta).
-Estirar la massa sobre la safata de silicona
-Talla amb un tallapastes i disposar en motlles multicaviat (o deixar-la estirada sobre la safata del forn) fins que dobli el seu volum (aprox 15-20').
-Posar-la al form, precalentat a 165ºC, 10'. Si la coca és gran 15-20'.
-Treure-la del forn i pintar-la amb ou.
-Distribuir per sobre els pinyons, les ametlles, les fruites confitades. Espolvorejar amb sucre.
-Coure a 180ºC durant 15' al forn, o fins que quedin daurades. Si és gran 35' aprox.
-Un cop tretes del forn injectar amb una xeringa decoradora la crema pastissera (per totes bandes).
Apunt: Si voleu posar per sobre la crema pastissera, poseu-la abans de coure la coca a 165ºC.
Per la CREMA:
-Bullir la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Una vegada arriba a ebullició retirem del foc, i deixem refredar una mica. Afegim la maizena i els rovells d'ou (a través d'un colador).
-Barrejar amb una cullera/espàtula de nou al foc fins que torni a bullir (1 bull i fora).
-Acabar de lligar amb el batedor de varilles fora del foc fins que no hi hagi cap grumoll.
-Posar paper film en contacte directe amb la crema, i refredar directament a la nevera.
-Abocar en un dispensador amn punta de xeringa.
Que la disfruteu!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada